Składniki:
- 250 dag polędwicy wieprzowej
- sałata
- pomidor
- ogórek
- 10 pieczarek
- olej
- cebula
- sól, pieprz, przyprawa do mięsa
Sos:
- łyżeczka miodu
- łyżeczka octu
- łyżka oleju
- łyżeczka musztardy
- 2 łyżki wody
- sól, pieprz
Cebulę pokroić w piórka, osolić i podsmażyć na oleju, dodać
pokrojone w plastry pieczarki i dusić do miękkości. Doprawić pieprzem.
Polędwice pokroić w plastry, lekko rozgnieść pięścią każdy kawałek. Układać na rozgrzanym grillu lub patelni, posypane przyprawami.
Na talerzu ułożyć sałatę, na nią pokrojonego w pół plastry ogórka, na nich ułożyć pieczarki, mięso i pomidory. Wszystkie składniki sosu wymieszać i polać nim sałatkę.
Polędwice pokroić w plastry, lekko rozgnieść pięścią każdy kawałek. Układać na rozgrzanym grillu lub patelni, posypane przyprawami.
Na talerzu ułożyć sałatę, na nią pokrojonego w pół plastry ogórka, na nich ułożyć pieczarki, mięso i pomidory. Wszystkie składniki sosu wymieszać i polać nim sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz