Składniki:
- 30 dag wątróbek drobiowych
- 1 szklanka różowego lub białego wina
- sałata
- jabłko
- cebula
- 6 pieczarek
- olej
- sól, pieprz, majeranek, przyprawa do mięs
Cebulę pokroić w piórka, osolić i podsmażyć na oleju.
Pieczarki pokroić w ćwiartki, dodać do cebuli i podpuścić. Jabłko pokroić w
kostkę i dodać do podduszonych warzyw, jeszcze chwilę pogotować.
Wątróbkę umyć i osuszyć. Na suchą, rozgrzaną patelnie układać wątróbkę, posypując ją przyprawą do mięs, majerankiem oraz pieprzem, obsmażyć z obu stron. Dodać wino i przykryć przykrywką, dusić do momentu redukcji połowy płynu.
Sałatę rozłożyć na talerzu, na nią ułożyć podsmażoną ciepłą cebulę z jabłkami i pieczarkami na nich ułożyć ciepłą wątróbkę. Pozostałym sosem polać sałatkę. Dla wzbogacenia smaku i nadania pikanterii podawać z pikantno - słodkim dipem (odnośnik).
Wątróbkę umyć i osuszyć. Na suchą, rozgrzaną patelnie układać wątróbkę, posypując ją przyprawą do mięs, majerankiem oraz pieprzem, obsmażyć z obu stron. Dodać wino i przykryć przykrywką, dusić do momentu redukcji połowy płynu.
Sałatę rozłożyć na talerzu, na nią ułożyć podsmażoną ciepłą cebulę z jabłkami i pieczarkami na nich ułożyć ciepłą wątróbkę. Pozostałym sosem polać sałatkę. Dla wzbogacenia smaku i nadania pikanterii podawać z pikantno - słodkim dipem (odnośnik).
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz