Ulubiony tost Elvisa Presleya. Na początku połączenie może trochę zaskoczyć,
banany, masło orzechowe i chleb tostowy, ale smakuje naprawdę wybornie.
Doskonałe danie na ciepłe śniadanie, które doda nam energii. W połączeniu z
pomarańczowym sokiem, zimne grudniowe poranki nam nie straszne i śpiewająco
zacznijmy dzień.
Na wykonanie 1 kanapki:
- 2 kromki pieczywa tostowego
- 1 łyżeczka masła orzechowego – domowej produkcji
- ½ sztuki dojrzałego banana
- kilka kropli soku z cytryny
- 1 łyżeczka masła
Banana obrać, skropić sokiem z cytryny, rozgnieść widelcem.
Na pierwszej kanapce rozłożyć banana, a na drugiej rozsmarować masło orzechowe.
Kanapki złożyć nadzieniami do siebie. Zewnętrze strony kanapki posmarować
masłem. Tak przygotowaną ułożyć na rozgrzanej teflonowej patelni. Opiekać z obu
stron. Możemy tosty przygotować również w elektrycznym opiekaczu.
Tost Elvisa ! Klasyka najlepsza :)
OdpowiedzUsuńzgaszam się:)
Usuńznał sie na rzeczy ;)
OdpowiedzUsuń