Ciasto:
- 2 jaja
- 4 łyżki cukru
- 11/4 szklanki mąki
- 1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Jaja ubić z cukrem, dodać mąkę i proszek, wymieszać.
Masa budyniowa:
- 1 litr mleka lub 400 ml mleka kokosowego i 600 ml mleka (moja wersja)
- 3 budynie kokosowe lub śmietankowe lub waniliowe
Budyń ugotować według przepisu na opakowaniu.
- 20 dag masła
- 1 szklanka cukru
- 20 dag wiórków kokosowych
- 3 jaja
Masło rozpuścić w garnku, dodać cukier i wiórki kokosowe.
Przestudzić, dodać jaja, wymieszać.
Składamy ciasto: Ciasto rozłożyć na blaszce (18x29) wyłożonej papierem
do pieczenia. Na nim rozsmarować ostudzony budyń i wyłożyć masę kokosową. Piec
w 160 oC z termoobiegiem, bez termo obiegu zwiększyć do 170 oC
przez 45 minut. Jeśli kokos zacznie się za szybko rumienić przykryć ciasto folią aluminiową.
jaki rozmiar blaszki użyłaś do tego ciasta?
OdpowiedzUsuńWitam. Blaszka o wymiarach 25X25
OdpowiedzUsuń