Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka ze skórą
- 1 mała cukinia
- 1 papryka
- pęczek pietruszki
- garść orzechow laskowych
- 3 ząbki czosnku
- sok z cytryny
- olej
- sól, pieprz
Filety z kurczaka nie rozkrawać, zostawić połączone, nakroić je w poprzek zaczynając od szerszej strony nie przecinając przy końcu. Tak przygotowane mięso nasolić i popieprzyć. Kurczaka ułożyć skórą do dołu i rozsmarować na mięsie pesto, po czym zwinąć je w roladę, łączenia spinając wykałaczką lub związać nitką.
Roladę ułożyć w brytfance podlać wodą i piec około 40 minut w 180oC.
Cukinię pokroić w plastry, piec na grillu lekko osolone. Paprykę pokroić w paski i również upiec. Warzywa ułożyć na talerzu, na nich ułożyć plastry rolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz