Sos Barbecue:
- 1 posiekana cebula
- 6 posiekanych ząbków czosnki
- 2 łyżki oleju
- 1 puszka pomidorów
- 0,5 szklanki octy winnego lub jabłkowego
- 0,5 szklanki cukru brązowego
- 1 łyżka sosu sojowego
- 2 łyżeczki musztardy
- szczypta cynamonu
- szczypta gałki muszkatołowej
- szczypta kminku
- posiekana papryczka chilli – ilość dowolna
- ketchup do smaku
- sól, pieprz
W rondlu rozgrzać olej i włożyć cebulę, lekko osolić. Smażyć
do miękkości, często mieszając by nie przypaliła się. Dodać czosnek i jeszcze
chwilę poddusić. Wlać pomidory i resztę składników, wszystko wymieszać. Dusić
na małym ogniu do zredukowania sosu o połowę. Doprawić do smaku solą, pieprzem
oraz ketchupem.
Drób:
- 12 podudzi z kurczaka pozbawionych kości wersja dla mojego męża– dla mniej wymagających normalne podudzia, udka lub skrzydełka z kośćmi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz