wtorek, 18 czerwca 2013

Kokosowa pralinka - likier kokosowy

      Pyszny, aksamitny likier kokosowy, który przypomina  słynną pralinkę.  Doskonale smakuje schłodzony, można go łączyć z innymi składnikami w orzeźwiających drinkach lub podać jako sos do deserów. Polecam kokosoholikom,  ze szczególną dedykacją dla Ewy.  
Składniki:
  • 1 puszka mleczka kokosowego – 400 ml
  • 1 puszka skondensowanego słodzonego mleczka – 400 ml
  • 1 puszka niesłodzonego mleka – 400 ml
  • dowolna ilość alkoholu i rodzaj – u mnie 0,7 scotch whisky
      Mleka wlać do miski i dokładnie wymieszać, najlepiej mikserem. Przelać do butelek i odstawić na kilka dni do przegryzienia. Podawać schłodzone.  Odrobina rajskiej wyspy w domu.

1 komentarz: