Ekstra dietetyczne roladki. Pyszna różowa polędwica
przełożona świeżymi, zielonymi warzywami, zawinięta w papier ryżowy. Nie
podlega już kąpieli w gorącym tłuszczu -
to nie sajgonki. Do tego soso – maczanki na bazie maggi, w trzech różnych
wariacjach. Polecam jako zdrowy i elegancki wariant przystawki.
Składniki:
- Opakowanie papieru ryżowego – ok. 12 sztuk
- Garść rucoli
- Pęczek szczypiorku
- Biała część pora – około 6 cm
- Mała cukinia
- Polędwica wieprzowa
- Olej
- Przyprawa do steków
- Pieprz
- Papryka słodka
Cukinię kroimy na cienkie plastry obieraczką do warzyw. Por przekrajamy na pół, a potem w pionowe słupki. Rucolę i szczypior, myjemy i osuszamy. Mięso na wpół zamrożone kroimy na dość cienkie plastry.
Namoczony papier ryżowy układamy na desce, na nim na środku 3 -4 plastry nachodzącej na siebie polędwicy, na niej cukinię szczypior, por oraz rucolę, zakładamy boki i zwijamy w rulon. Tak postępujemy do wykorzystania składników na rollomaggi.
Soso – maczanki:
Słodkie maggi
- 3 łyżki maggi
- 1 łyżka płynnego miodu
- 1 łyżka soku malinowego
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- szczypta ostrych płatków chilli
- 1 rozgnieciony ząbek czosnku
Składniki sosu wymieszać ze sobą.
Ostre maggi
- 2 łyżki maggi
- 2 łyżki wody
- 0,5 – 1 łyżeczka ostrych płatków chilli
Składniki sosu wymieszać.
Majomaggi
- 1 łyżka majonezu
- 1 łyżka maggi
Składniki sosu wymieszać do
idealnego połączenia, najlepiej rózgą.
Podanie:
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz