Szybkie ślimaki z ciasta francuskiego, z niecodziennym
nadzieniem.
Składniki:
- 1 płat ciasta francuskiego
- garść świeżej Bazyli
- garść orzeszków ziemnych solonych
- oliwa z oliwek
- 30 g tartego parmezanu
- 12 plastrów salami
- suszone płatki chilli – jeśli chcemy lub pieprz
Rozwinąć ciasto francuskie. Bazylię posiekać i rozsypać na
cieście. Następnie posypać blat serem i
lekko skropić oliwą. Salami ułożyć w trzech rzędach. Orzeszki posiekać i
wysypać w wolne miejsca pomiędzy wędliną. Ciasto zwinąć w rulon od krótszej
strony. Kroić w 1.5 cm plastry i układać na wyłożonej papierem do pieczenia
blaszce. Piec w 200oC do uzyskania złotego koloru.
pyszne ślimaczki:)
OdpowiedzUsuńMmm, to coś absolutnie i zdecydowanie dla mnie. :))
OdpowiedzUsuńTakiemu "ciasteczku" zdecydowanie bym się nie oparła! Wyglądają cudnie!
OdpowiedzUsuń