poniedziałek, 6 stycznia 2014

Tort rajska wyspa

       Tort wykonany dla moich trzech jubilatów: syna, męża i taty. Starałam się znaleźć wspólny mianownik trzech pokoleń i miały być to „Pingwiny z Madagaskaru” ale z powodu braku czasu i dużej ilości detali do wykonania, wyszła rajska wyspa. Tort składa się z trzech pięter, każde o innym smaku. Pierwsze – czekoladowe z bitą śmietaną i wiśniami, drugi  śmietanowo – kawowy, a trzeci malinowy. Całość obłożona masą budyniowo – maślaną, która stanowiła izolację pomiędzy lukrem plastycznym a bitą śmietaną.  Największa tortownica miała średnice 22 cm a najmniejsza 10 cm. Na przykrycie tortów oraz wykonanie ozdób zużyłam trochę nieco kilogram lukru. Piasek na plaży zastał wykonany z cukru trzcinowego. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz