Różowy, delikatny i bardzo dziewczęcy, w sam raz dla
przyszłej pianistki. Tort na podstawie z białego biszkoptu, przełożonego bitą
śmietana, obłożony masą maślaną. Całość przykryta różowa masą plastyczną, tym
razem kupną, i jestem z niej bardzo zadowolona.
Tort upieczony w formie prostokąta o wymiarach kartki A4.
Kształt fortepianu narysowany na kartce, wycięty, przyłożony do ciasta i
wycięty kształt. W górnym blacie wycinamy prostokąt, który będzie imitował
wcięcie w instrumencie na klawisze.
Ciasto w formie instrumentu przekładamy masą śmietanową i
obkładamy masą maślaną. Najlepiej tak przygotowany tort należy schłodzić w
lodówce.
Różową masę lukrową rozwałkować, nawinąć delikatnie na
wałek, przenieść na tort, powoli rozwijać. Lukier wygładzić ręką, dopasowując
do kształtów instrumentu.
Zachwycający!
OdpowiedzUsuńDziękuje:)
OdpowiedzUsuń